Ny variant av stuvade morötter
Igår blev det falukorv till middag. Var dock inte sugen på pasta till så kag bestämde mig för stuvade morötter. Men kände för att pröva en liten nyttigare variant. Istället för vetemjöl i bechamelsåsen hade jag rågmjöl.
Resultatet blev enligt mig väldigt bra. Ändå skillnaden var att min variant blev lite kornigare än med vetemjöl (dock inte konstigt). Men det blev super.
Såhär gjorde jag:
Följde inget recept utan gick mer på känsla. Ska morötter och la dem i en stekpanna med vatten. kokade den tills jag tyckte att det var mjuka nog (jag gillar mina ganska mjuka men det är ju en smakfråga så koka morötterna efter egen smak. Hällde sedan av vattnet när de kokat klart.
Men för att komma till bechamelsåsen: Började med att ta stekmargrin i en kastrull. Typ två matskedar. Jag lät de smälta och hällde sedan i rågmjöl och rörde ihop med smöret. Jag vet inte riktigt hur mycket jag använda utan kollade mer på konsistensen. Smöret och rågmjölet ska bli en jämn smet som inte är för vattning eller för torr. Efter det hällde jag i mjölk. Även där började jag med lite mjölk, vispade och kollade konsistensen. Hällde i mer mjölk om såsen var för tjock. När jag var nöjd med konsistensen kryddade jag såsen med salt och vitpeppar. Efter det hällde jag i de kokade morötterna jag hade kokat innan. :)
Sjukt gott och lite lite bättre än med vetemjöl. ;)
/Kram M